Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Ingebrigtsen, Dagfinn: Morten og Slabbedasken

Gyldendal Tiden 1999. 122 s.
ISBN 82-478-0440-9. Kr.179,00

INNHOLD:

Morten er en gutt på 13 år, gløgg og kreativ. Han har vokst opp sammen med mor og bestefar. Bestefaren har lært ham å bli glad i skogen og dyrke friluftslivet. En eneste gang har bestefaren snakket om faren til Morten. Han kalte ham en slabbedask! Moren snakker aldri om ham, selv om det kommer pakker og penger både til jul og fødselsdager. Morten har vanskelig for å spørre. Så en dag sniker Morten seg til å lete i mors papirer og finner ut at faren heter Ivar. Så presser han moren, som forteller, og dermed er jakten på faren i gang.
Morten barrikaderer seg i et tre i Sofienberggaten med utsikt til farens leilighet. De får kontakt, Morten gir seg etterhvert til kjenne og inviterer faren til middag.
Til å begynne med forstår ikke moren at det er Ivar som skal komme, men etterhvert får hun vite sannheten. Ivar kommer og Morten som vil at de voksne skal snakke om viktige ting er egentlig nokså skuffet. Boka slutter med at han ikke vet hvordan det vil gå, men faren har fått beskrivelse av veien til hytta der mor og Morten skal på sommerferie. Så den som lever får se....

SPRÅK OG LAYOUT:

Boka har korte kapitler.
Greit språk og mye luft på sidene.

ALDERSTRINN:

Fra 10 år og oppover.

ANDRE OPPLYSNINGER:

En frittstående fortsettelse av "Bare Morten" (1998)
Småmorsom, tankevekkende og uhøytidelige bok om et vanskelig emne.
Vi føler med Morten og lar oss engasjere i hans jakt på faren.