Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

BOK:

Ewo, Jon
Etterpå er du en helt annen mann
Damm 1996. 163 s.
ISBN 82-517-9194-4
INNHOLD:
Kriss er sammen med Mette og livet burde vært rosenrødt. Men sjalusiens kvaler rir ham. Han har oppdaget at kameraten Patrick, han som alltid er suveren og alltid er på høyde med situasjonen, kjenner Mette fra tidligere! Hjemme hos Mette er det trist. Foreldrene er i ferd med å gå fra hverandre og Mette sørger.
Far bestemmer seg for å være sosial og ber sin nye dame, Tove, med på hyttetur sammen med Kriss, Mette og Patrick. Patrick spør om han kan ta med seg Birgitte og gjør et stort nummer av at de er "Bare venner".
Senere er det fest hos Patrick. For å teste Mettes følelser legger Kriss an på Birgitte. Dermed roter han seg opp i en forferdelig mølje. Situasjonen blir ikke enklere når far erklærer at han vil at Tove skal flytte inn hos dem. Det betyr at den ufyselige datteren, Mone, også skal bo der.
Kriss føler seg presset fra alle kanter, men velger til slutt å legge kortene på bordet for sin kjære Mette. Han blir rikelig belønnet!
SPRÅK OG TYPOGRAFI:
Kapitler og avsnitt. Mellomstore typer
Bokmål.
ALDERSTRINN:
Ungdomstrinnet.
ANDRE OPPLYSNINGER:
Dette er en velskrevet bok i lett stil. Full av forelskelse, sjalusi og intriger. Kriss lever et komplisert liv, men mestrer det etterhvert.

Boka er en fortsettelse av "Jeg var 16 da jeg forsto hva en mann må gjøre" og fortsetter i "Når en mann parkerer hjertet sitt og griner".