Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

BOK:

Ewo, Jon
Jeg var 16 da jeg forsto hva en mann må gjøre
Damm, 1995. 137 s.
ISBN 82-517-9300-9

INNHOLD:

Kriss på 16 år og broren Mikkel på 24 år bor hos fatter`n på Tveita. Begge har mororsykkeldilla og har hver sin sykkel som de "mekker" på seint og tidlig. Det er sommer og begge forelsker seg for første gang. Kriss i ei jente som er ute og "tagger" om natta; Mette-Tagger, Mette-Sjenert og Mette -Tøffere Enn Toget har mange sammensatte sider.
Mette vil vise Kriss at hun har "tagget" navnet hans i en sporveistunnel. Det blir en nifs opplevelse da det er strøm i skinnene. Heldigvis går det godt. Verre er det med en kamerat som har kollidert og blir alvorlig skadet og senere dør. Både sykebesøk og begravelse gjør livet vanskelig.
De to brødrene forsøker å finne ei dame til fatter`n med annonse i avisa og gjennom telefonannonse. Han blir først rasende, men etterhvert blir han fristet til et møte.
Forskjellen på jenter og gutter kan virke som forskjellen på hakke og spade forklarer fatter`n. Dessuten er "kjærligheten sterkere enn tyngdekraften"

SPRÅK OG TYPOGRAFI:


Mellomstor skrift. Inndelt i 27 korte kapitler.
Godt og levende språk. Lett og ungdommelig uten banning.

ALDERSTRINN:

Ungdomsroman. Passer for ungdomsskoletrinnet og opp til voksen alder.

ANDRE OPPLYSNINGER:

En levende og god fortelling både om det å være ung og forelsket og om ekte, varme følelser mellom far og sønner.
Må være en fullreffer for alle med motorsykkeldilla. Fin balanse mellom det morsomme og det alvorsfylte. Egner seg godt til høytlesing.
Alle burde unne seg å lese denne boka!

Historien om Kriss fortsetter i bøkene "Etterpå er du en helt annen mann" og "Når en mann parkerer hjertet sitt og griner".