Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Wilson, Jacqueline:
Stressa jenter

Oversatt avAleksander Melli
Illustrert av Nick Sharratt
Cappelen, 2000. 227 s.
ISBN 82-02-19065-7. Kr. 199,-

INNHOLD:

I boka møter vi de tre venninne Ellie, Magda og Nadine. De er forskjellige, men holder sammen i tykt og tynt. Det er den frodige og kreative Ellie, som er hovedpersonen i boka.
På en shoppingrunde havner jentene borti en modellkonkkurranse hos bladet Spicy. Nadine går videre til neste trinn i konkurransen, og noen slenger en bemerkning om at Ellie er altfor feit.
Da er slankinga i gang. Ellie ser jo at venninnene er lekre og slanke, og de spiser og koser seg. Ellie begynner å svømme om morgenen, og går i trimklasse i lunsjpausa. Der treffer hun Zoe, som hun nesten ikke kjenner igjen.
Hun er blitt skikkelig mager og gusten. Ellie antar hun har spisevegring.
Ellie nislanker seg likevel, lurer seg unna mat og fellesskap. Selv om alle skjønner tegninga, går det greitt. Ellie tror hun har kontroll over slankingen sin.
I juleferien går det helt galt, da vennen hennes dukker opp med ny tjukk kjæreste, og alle maser om spising. Etter ferien dukker ikke Zoe opp. Hun er innlagt på sykehus. Ikke før Ellie har besøkt henne, skjønner hun at hun må slutte med slankingen sin.
At klassen får ny kjekk formingslærer som virkelig ser Ellies kreative evner hjelper henne til å godta seg selv som hun er.

SPRÅK OG LAYOUT:

Kapitler, avsnitt, lett språk med mye direkte tale.
Festlige illustrasjoner som understreker tonen i boka.

ALDERSTRINN:

13-16 år

ANDRE OPPLYSNINGER:

Dette er ei bok som jenter kan kjenne seg igjen i. Den tar for seg shopping, moter, slanking og forelskelse.
En kan med rette si at boka tar lett på et alvorlig emne som spisevegring, men det er likevel en positiv og morsom bok som passer for målgruppen.