Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Soltvedt, Thor:
Fotballfrelst!

Eide 1999. 166 s.
ISBN 82-514-0581-5. Kr. 184,-

INNHOLD:

Tobben er 14 år og bor i Fana utenfor Bergen. Han og fotballaget Fart skal til Norway Cup, verdens største fotballturnering.
Faren til Tobben er fotballtrener og han heter Gunnar. De har også med seg Ildsjelen som er lagleder. Han fikser og ordner det meste, både bil og penger til turen. På veien fra Bergen til Oslo kommer fotballaget ut for en kollisjon, men ingen kommer til skade. De kommer til Oslo, hvor de får tildelt rom for overnatting.
Det er mange fotballspillere, både gutter og jenter, og det skjer mye spennende for guttene fra Bergen. Vi følger hovedpersonen Tobben på fotballbanen og utenfor der han treffer ei søt jente som han forelsker seg i.
Et skår i gleden er det at reisekassa blir stjålet og at den skyldige ikke melder seg. Men treneren og Ildsjelen lar ikke dette ødelegge moroa. Pengene kommer til rette da det viser seg at treneren hadde lagt dem i feil bag.
Turen til Oslo er i det hele tatt en suksess; de kommer til og med lenger i turneringen enn de hadde grunn til å håpe på.
En bok for både gutter og jenter som er fotballfrelst.

SPRÅK OG LAYOUT:

Boka er lettlest.
Kapitler og avsnitt. Mellomstore typer og god linjeavstand.
Lett og greit bokmål.

ALDERSTRINN:

12-14 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Morsom og fartsfylt om fotball og forelskelse.
Den er lett å lese, og ungdom som er glad i fotball kjenner seg godt igjen i miljøet.
Selve handlingen er kanskje noe enkel og forutsigbar.
Emner: Fotball / Ungdom / Forelskelse.