Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Hoel, Tore Elias:
Fire dagar i Nairobi

Samlaget, 1999. 94 s.
ISBN 92-521-5254-6. Kr . 148,-
Serie: Sirius U

INNHOLD:

Peter er 17 år, hvit, og bor i den hvite bydelen i Nairobi. Han tar sangundervisning og ønsker å bli en berømt sanger.
Han blir kjent med og forelsket i Amanda som også er hvit. De går på den samme, dyre skolen.
Peter blir bedt om å synge i skolekoret. Han synes det er litt under hans verdighet, han har jo ambisjoner om en solokarriere, men han blir med. Her blir han kjent med fargede Annie. Hun bor i Mathare-slummen, en bydel for de fattige i Nairobi. Annie har fått stipend slik at hun kan gå på den dyre skolen. I et forsøk på å gjøre inntrykk på Amanda, sier Peter til Annie så Amanda hører det: "Du kom deg vel heim etterpå? Heilt heim til Mathare-slummen?"
Peter får dårlig samvittighet, og når Annie uteblir fra korøvelsen dagen etter, drar han til Mathare-slummen for å oppsøke Annie.
Etter dette besøket forstår han bedre hvordan det er å tilhøre den fargede og fattige delen av befolkningen, og han sørger for å vise på skolen at han bryr seg om Annie og er hennes venn.

SPRÅK OG LAYOUT:

Boken er gitt ut i serien "Sirius U" som er en lettlest-serie for ungdom. Boken har store typer og luftig lay-out.
Den er delt inn i fire kapitler, et for hver av de fire dagene handlingen utspiller seg over.
Språket er enkelt nynorsk.

ALDERSTRINN:

Dette er en ungdomsbok og hovedpersonen er 17 år. Siden boken er så lettlest kan den leses av ungdom lenger ned i alder, men boken er ment som en ungdomsroman for litt eldre ungdom.
Passer bra for ungdomsskole / videregående nivå.

ANDRE OPPLYSNINGER:

En bok som behandler de sosiale og økonomiske ulikhetene i et samfunn med en stor og fattig farget befolkning, og en liten og mer privilegert hvit befolkning.
Hovedpersonen Peter oppnår en innsikt i løpet av de fire dagene boken omhandler, men siden boken er såpass kort og enkel, lider både behandlingen av temaet og personskildringen under dette.