Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Kjeldset, Tania:
Hårfine floker

Cappelen 1999. 214 s.
ISBN 82-02-18753-2 Kr. 249,00

INNHOLD:

Denne boka forteller om Fanny som aldri har klippet håret sitt. Det begynte med noen fjoner i 4-årsalderen. Nå er Fanny 9 år, og håret er 99 cm langt Mora maser stadig om at Fanny skal klippe håret, men det vil hun ikke.
Ikke alle dage er like greie, og en dag floker det seg skikkelig til for Fanny. I Pernilles bursdagsselskap gjemmer hun maten under bordet, og biter Pernille i tåa. Gaven hennes går i stykker også. Sånt blir det bare uvennskap av.
Fanny har ei voksen venninne, Klara, som bor sammen med søsteren sin. Klara går sine egne veier, og er helt avhengig av tyggegummi. For å kjøpe nok tyggegummi, selger hun porselenet som de allikevel aldri bruker.
Nå har søsteren oppdaget hva Klara har gjort, og er dødelig fornærmet. Klara har solgt fatet hun fikk av en ungdomskjæreste. Hvordan skal Klara og Fanny få blidgjort henne? Det viser seg at Pernilles mor har kjøpt fatet av Klara. For å få penger til å kjøpe fatet tilbake, arrangerer de tre venninnene Pernille, Eva og Fanny lotteri. Heldigvis er ikke dette langsinte jenter. Hver av dem ordner med tre gevinster; Fanny lodder blant annet ut håret sitt, så hun får klippet seg, og Klaras søster får fatet tilbake. Også er egentlig alle fornøyd.

SPRÅK OG LAYOUT:

Boka er i lett bokmål, men med mye direkte tale.
Det er kapitler, store typer og god linjeavstand.

ALDERSTRINN:

Passer for barn fra 8 til 11 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Dette er ei morsom bok, som absolutt kan anbefales.
Personene er frodige, og litt annerledes enn folk flest.