Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Hirsti, Marianne:
Glemselens nøkkel

Illustrert av Bjørn Brochmann
Gyldendal 1999. 353 s.
ISBN 82-478-0456-5 Kr. 248,00
Serie: 10:12

INNHOLD:

Stedet er en ekte middelalderborg i en liten idyllisk italiensk landsby.
Operaen "Tryllefløyten" skal settes opp på årets sommerfestival. Norsk-italienske Daniel har fått sommerjobb som en av guttestemmene i oppsetningen. Hit kommer også Corinne, datteren til operastjernen "Nattens Dronning".
Snart forstår de to at noe mystisk og skremmende foregår i borgen. De grusomme fantasifigurene "Ssorte Hviskerne" har vendt tilbake for å hevne seg og for å overta makten. De ønsker å styre fra "Ingentinglandet", der de kommer fra og slik få makt også over Jorda. De har en alliert blant de ansatte i operaen, nemlig "Menneskehviskeren". Disse forfølger, truer og skremmer Daniel og Corinne, og prøver ved hjelp av "Glemselens nøkkel" å låse døra til Ønskerommet. Gjennom "Solsikkesangerne" og gåtene deres får de to ungdommene hjelp til å overvinne frykten og de mørke kreftene som truer.

SPRÅK OG LAYOUT:

Boka er lett å lese. Først får vi en kort presentasjon av "De Ssorte Hviskerne" og "Solsikkesangerne".
Deretter følger 29 kapitler. Etter siste kapittel finnes et kort handlingsreferat fra Tryllefløyten.
Bokmål.
Ingen illustrasjoner.

ALDERSTRINN:

Alder: 10-12, men passer også for de litt større.

ANDRE OPPLYSNINGER:

En god spenningsbok med litt grøss. Uavhengig fortsettelse av "Ssorte Hvisskere", der Daniel også er hovedperson. Boka tar for seg kampen mellom det gode og det onde, i og utenfor seg selv.
Handlingen veksler mellom åndeverdenen, der skurkene må avsløres og bekjempes, skildringen av arbeidet med operaforestillingen og selve historien i "Tryllefløyten". Slik som i denne fortellingen, seirer også i "Tryllefløyten" det gode.
Forelskelse er også et tema i denne boka.