Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Ewo, Jon:
Mysteriet med osteklokken fra Malta

Illustrert av Reidar Kjelsen
Damm 1999. 75 s.
ISBN 82-517-8761-0 Kr. 119,00
Serie: Leseløve

INNHOLD:

Pønkerotta Guggen har fått jobb hos søstera. Gine driver detektivbyrå. Hun bruker Guggen til å rydde og handle lunsj. Han sitter der og leser i Tommelfingerboka og ønsker å prøve seg på vriene saker. Akkurat når muligheten byr seg, kommer Gine og sender ham ut på lageret.
Men det viser seg at saken er en felle. Noen vil stjele den verdifulle osteklokka fra Malta som "Feiten" har i sin samling, og Gine skal bare brukes til å komme seg inn hos Feiten.
Guggen utstyrer seg med nødvendig utstyr og drar avgårde for å hjelpe søstera. Han overlister Feitens vaktposter og kommer seg inn. Han finner søstera, og sammen legger de en plan. De skal stjele osteklokka og komme seg ut. Men så lett var det ikke Det var flere som var ute etter den verdifulle gjenstanden.
Når en av "Feitens" egne forsøker å komme seg unna med osteklokka, bestemmer Gine og Guggen seg for å gi opp og komme seg hjem. Kontoret deres er brent ned. Men Guggen har berget litt av ostekaka som var i den berømte osteklokka. De regner med at det vil gi dem muligheter til en ny start.
En vill og morsom historie i tegneseriestil, godt hjulpet av illustrasjonene.

SPRÅK OG LAYOUT:

Layout og utstyr som vanlig i leseløveserien.

ALDERSTRINN:

Fra 8 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

De viltre og humoristiske illustrasjonene bygger opp under Ewo`s lett absurde historie.