Bokgløtt
2004, NR. 2 - BARN

Utgitt av Porsgrunn bibliotek

BOK:
Dahl, Tor Edvin:
Brilleslangen og mysteriet med øyet på døra : og andre mysterier du kan løse selv
Illustrert av Jens Kristensen
Gyldendal, 2004. 112 s.
ISBN 82-05-32781-5. Kr. 183,-

INNHOLD:

Mesterdetektiv og brilleslange Naja Naja, politimester Ekorn og hans trofaste betjent Alvorlig Elg løser alle mysterier som skjer i skogen, alt fra hvem som ribbet epletreet for epler, til hvem som stjal sjokolade fra kiosken.
Dette er en bok der leseren presenteres for ulike "mysterier" de selv skal være med på å løse.
Blir oppgaven for vanskelig, finnes det en "fasit" bakerst i boken.

SPRÅK OG LAYOUT:

Hvert kapittel (mysterium) er på ca 2 sider.
Sort/hvitt illustrasjoner.
Bokmål.

ALDERSTRINN:

Fra ca 6-7 år.


BOK:
Ellis, Deborah:
Parvana
Oversatt av Jørn Roeim
Gyldendal, 2004. 159 s.
ISBN 82-05-33104-9. Kr. 229,-

Ellis, Deborah:
Parvanas reise
Oversatt av Jørn Roeim
Gyldendal, 2004. 188 s.
ISBN 82-05-33105-7. Kr. 229,-

INNHOLD:

Disse to bøkene forteller historien om den 11 år gamle afghanske jenta Parvana. Hun bor sammen med familien sin i Kabul, og det er fremdeles Taliban som styrer. Det har ført til at Parvana og søsteren hennes har måttet slutte på skolen, og søsteren Nooria har ikke vært utenfor huset på lang tid. Parvana er heldig. Hun får følge med faren sin til markedsplassen der han tilbyr sine lese- og skriveferdigheter til den analfabete befolkningen.

Parvanas far blir satt i fengsel, og familien er ille ute. Nå har de ingen inntekt lenger, og enda verre: ingen menn som kan gå ut av huset og handle mat til dem.
Løsningen blir Parvana. Hun har ikke blitt så stor at hun har utviklet seg til kvinne ennå, og med hårklipp og den døde storebrorens klær, kler hun seg ut som gutt og fortsetter å tjene penger til familien på markedsplassen.

Nooria skal gifte seg nord i Afghanistan, og hele familien, bortsett fra Parvana og faren, som fremdeles sitter i fengsel, følger med nordover.
Parvana mister kontakten med familien sin, og faren dør. Hun legger ut på den lange reisen nordover for å finne resten av familien, og det er denne farefulle reisen som skildres i bok 2.

SPRÅK OG LAYOUT:

Lett språk.
Bokmål.

ALDERSTRINN:

Passer fra ca. 10 år og oppover.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Gode bøker det er lett å bli revet med av. Fint for barn å kunne leve seg inn i hvordan det er å være barn i andre land og under truende regimer. Synes forfatteren klarer å fortelle en troverdig historie om det å være barn i Afghanistan. Boken er tilegnet "alle barn som tvinges til å være taprere enn de egentlig er", og det er nettopp et slikt liv Parvana blir tvunget til å leve.
Anbefales på det sterkeste!


BOK:
Ersland, Bjørn Arild:
Tigli
Illustrert av Annlaug Auestad
Omnipax, 2004. 30 s.
ISBN: 82-530-2614-5

INNHOLD:

Tigli har et stort rosa hår, håret er stort som fjell. Håret er fullt av godteri, tyggiskuler og brus. Når Tigli hopper på trampoline regner det godteri over hele byen. Alle får drikke og spise så mye de vil. Det blir aldri tomt.
Brannmennene med brannstigen når høyest, og en dag brannmesteren plukker coladrops går det galt, han blir borte i håret.
Ordføreren hjelper politmesteren med å lete. De finner hullet, men ikke brannmesteren.
Tigli får ikke sove, for brannmesteren snorker. Helikoptre med brannmesterfrua som passasjer flyr rundt håret til Tigli og lokalavisen tar bilder.
Men finner de brannmesteren ?

SPRÅK OG LAYOUT:

Store, heldekkende fargeillustrasjoner med rosa som sterkt fremtredende farge.
Bokmål.

ALDERSTRINN:

Passer for barn i førskolealder og opp til ca 10 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

En fortelling med fantasi og spenning.
Midt i blinken for barn!


BOK:
Frøyen, Yngve:
Gal manns kakao : og andre historier fra landet bak døra
Illustrert av Lars Tothammer
Gyldendal, 2005. 134 s.
ISBN: 82-05-33783-7. Kr. 199,- Serie: 10:12

INNHOLD:

Dette er den tredje boka om Marcus, Juni og Landet bak døra. Marcus og familien flyttet til huset de bor i for 1 år siden. Landet utenfor bakdøra er fantasienes land. Trer man utenfor kan det utroligste skje…

Boka inneholder fire fortellinger:

  1. ”Gal manns kakao”. Marcus’ mamma er syk og må opereres for å overleve. Problemet er at hun ikke tåler bedøvelse, samtidig har hun store søvnvansker. En ”levende” bok er den gode hjelperen. Marcus, Juni og boka skal sammen finne en fantasi som kan redde mamma. Kanskje den gale vitenskapsmannen kan hjelpe dem…
  2. ”Hunden som var verdens største detektiv”. En kveld banker en rosa hund , med en utent pipe i munnviken, på døra. Han påstår han er verdens største detektiv og etterforsker en forbrytelse. Marcus er den mistenkte…
  3. ”Fantasien som forsvant”. En natt gikk det et spøkelse gjennom Marcus’ rom. Spøkelset er fru Trulsen. Hun var den tidligere huseieren og går igjen fordi hun har noe uoppgjort i livet. Hun leter etter en forsvunnen fantasi. Marcus, Juni og hunden (verdens beste detektiv) starter jakten på den forsvunne fantasien…
  4. ”To trær er ett for mye”. Marcus og familien venter på juletreet. Grantreet elsker å feire jul, og kommer fra bakdøra hvert år. Familien er nær ved å gi opp da det dukker opp et nytt grantre. Det snakkende grantreet utfordrer Marcus og er slett ikke lett og hanskes med…

SPRÅK OG LAYOUT:

Mellomstor skrift. Kapitler.
Sort/hvitt-illustrasjoner.
Bokmål.

ALDERSTRINN:

Passer best for barn i alderen 10 til 12 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Tema: Humor / Fantasi. Spennende og morsomt!!


BOK:
Grytten, Frode:
Urmakar Pisani og paradisfuglane
Illustrert av Birgitta Sondresen
Eide, 2003. 53 s.
ISBN: 82-514-0659-5.

INNHOLD:

Pisani er en ond og maktsyk urmaker som har arvet yrket og butikken etter faren sin. Pisani lager bare gjøkur med levende paradisfugler. Han ribber fuglene for svingfjær slik at de ikke kan fly sin vei, og plasserer dem i klokkene sine. Han styrer klokkene fra bakrommet, og bestemmer tidshastigheten etter humøret. Tiden går i et drepende tempo, eller står helt stille.
En dag kommer en ny fugl til butikken som ikke finner seg i å bli behandlet på en slik respektløs måte. Fuglen gjør opprør. Han napper selv svingfjærene når de vokser ut igjen, og gjemmer dem i klokkekassa. Han limer svingfjærene på igjen, og oppfordrer de andre fuglene til å gjøre det samme.
Alle blir med på et rømningsforsøk, men de blir oppdaga av urmakeren og tatt til fange igjen. Neste gang tar fuglene bena fatt, og beveger seg ned i kjelleren. De håper de kan finne redningen ved å ruge på et stort egg.

SPRÅK OG LAYOUT:

Illustrasjoner hovedsakelig i sort/hvitt-illustrasjoner, noen fargeillustrasjoner.
Nynorsk.

ALDERSTRINN:

Passer for alle aldre.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Budskapet med fortellingen kan være trangen til å gjøre opprør mot overmakten, og å kjempe for og vinne friheten. Med en slik forståelse kan fortellingen appellere til unge og voksne.
Samtidig er fortellingen et eventyr, der kampen mellom det onde og gode er sentral.


BOK:
Hagen, Guri Børrehaug:
Forfulgt!
Damm, 2004. 160 s.
ISBN 82-04-09635-6. Kr. 179,-
Serie: Veitvetspanerne

INNHOLD:

Faruk, Mia og Tom er 12 år gamle og bor i bydelen Veitvet i Oslo. De sitter ute på trappen idet det ankommer et flyttelass i nabolaget. det er Lene og datteren hennes Cessa som flytter inn.
Dagen etter hører de tre barna et skrik fra lenas leilighet. Det er Cessas far, Simen, fra Libanon som plager dem. Han truer med å drepe Lena og ta med seg Cessa til Libanon.
Veitvetgjengen trår til igjen!

SPRÅK OG LAYOUT:

Lett å lese.
Bokmål.

ALDERSTRINN:

Passer for aldersgruppen 8 - 12 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

En spennende bok med mye handling.
Andre bok i detektivserien for barn, "Veitvetspanerne".


BOK:
Holmberg, Mikael:
Miriam møter Røde-Bill
Illustrert av forfatteren
Omnipax, 2003. 107 s.
ISBN: 82-530-2590-4
Serie: Beverbok

INNHOLD:

Dette er den andre boka om Miriam. Miriam er 9 år og bor på Kråkemyra boligfelt, rett ved Steinskogen.
Miriam og hunden Busti oppdager tre mystiske mennesker i Steinskogen. Den ene viser seg å være ordføreren i kommunen, den andre er sjef for utbygging av Steinskogen, den tredje er journalisten Bitten.
Sammen med vennene Rebecca og Viktor danner Miriam geriljagruppa "Den våte sokk". De har klubblokale i ei barhytte i Steinskogen, og har som mål å jobbe mot utbyggingen av skogen. Gruppas håp er at en arkeolog skal gjøre interessante funn i området, slik at utbyggingen kan stoppes.
Arkeologen finner en helleristning og journalisten Bitten skriver om saken, men det må mer til for å redde skogen...

SPRÅK OG LAYOUT:

Illustrasjoner i sort/hvitt.
Bokmål.

ALDERSTRINN:

Passer best i alderen 7-10 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Emne: Vennskap. Natur- og dyrevern.


BOK:
Ihle, Marit:
Kongen som var redd for lyset
Illustrert av Marek Woloszyn
Eide, 2004. 40 s.
ISBN: 82-514-0668-4. Kr. 190,-

INNHOLD:

Kong Abadak vokste opp sammen med lillebroren, Giovanni, i kongeriket Malinga. Abadak var klumpete og stygg, mens Giovanni var lys og fager. Og det var Giovanni som fikk all oppmerksomheten, og Abadak ingenting. Abadak hadde teatralske og atletiske talenter, men ingen brydde seg om det.
Abadak bygde seg et slott og ble konge på den skoddebelagte øya Banos. Han ville ikke at noen skulle se ham, aller minst den viltre jenta, Nadizja, som hadde hatt et godt øye til ham lenge. Kong Abadak ble fortvilt den dagen det dukka opp ei hjerteforma sky på himmelen. Glansen fra skya fikk folks hjerter til å lyse.
Kong Abadaks hjerte lyste også, selv om han tok på seg en rustning. "Hjarta ditt er vakkert", sa Nadizja til kong Abadak, men slikt ville ikke kongen høre noe av, aller minst fra akkurat henne. Han gjorde alt for å få fjernet skyen som førte til dette, men ingenting hjalp. Til slutt ba han bygningsmennene om å bygge et tak over byen for å stenge lyset fra skyen ute.
Men er det noe god løsning?

SPRÅK OG LAYOUT:

Fargeilllustrasjoner.
Nynorsk tekst.

ALDERSTRINN:

Passer for barn i alderen 6 - 10 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

En eventyrfortelling om å verdsette følelser. Egner seg til høytlesning.


BOK:
Klyve, Oddveig:
Da En møtte To
Illustrasjoner: Carolina Marí-Finngård
Damm, 2004. 58 s.
ISBN: 82-04-10127-9. Kr. 112,-
Serie: Min første leseløve

INNHOLD:

En synes alt i naturen er så fint, men det blir vanskelig å telle grasstråene når han bare kan telle til en. ”En til og en til.”
Han møter humla som påstår at En eier alt han teller. For når man peker på noe og sier navner sitt, eier man det, sier humla. Og det man eier, bestemmer man over!
En prøver å bestemme over sola og vinden og graset, men det blir ikke akkurat slik som han har tenkt. En føler seg ensom. Finnes det noen der ute som ligner på ham?

SPRÅK OG LAYOUT:

Teksten er i blokkbokstaver.
Fargeillustrasjoner.
Bokmål.

ALDERSTRINN:

Boken er ment for de helt ”ferske” leserene, og passer for barn i førskolealder opp til og med småskoletrinnet.


BOK:
Melling, David:
Spøkelsesbiblioteket
Illustrert av forfatteren
Oversatt av Kari Joynt
Damm, 2004. 32 s.
ISBN: 82-04-10039-6.Kr. 189,-

INNHOLD:

Bo leste yndlingsboka si, den om heksa med de stinkende føttene, da spøkelsene Skravlebøtte, Tullebukk og Søleskvett tok med seg boka og Bo ut gjennom veggen og inn i spøkelsestårnet.
I spøkelsestårnet var det et spøkelsesbibliotek helt uten bøker. Bokhyllene var tomme fordi spøkelsene lånte bøker av barn, for å levere de tilbake igjen etterpå.
Bo hjalp dem med å lage egne eventyr for at de skulle få bøker i hyllene sine.

SPRÅK OG LAYOUT:

Fargeillustrasjoner.
Bokmål.

ALDERSTRINN:

Passer for små barn og opp til 8 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Billedbok med budskap om at det å lese er viktig for både liten og stor, - og for spøkelser.


BOK:
Ragde, Anne B.:
Harehjerte
Gyldendal, 2005. 56 s.
ISBN 82-05-33668-7
Serie: Bokormen

INNHOLD:

Boka handler om den 6 år gamle jenta Martine. Martine er redd for nesten alt! For mørket, for edderkopper, for hunder, og for å glemme ting. I høstferien skal hun på besøk til morfar, og han er ikke redd for noen ting. Selv da han for en liten stund siden traff på en stor elg i skogen der han bor, ble han ikke redd!
Martine er mektig imponert, og skulle gjerne vært slik som morfar. Man kanskje er morfar redd for visse ting han også, og kanskje Martine klarer å overvinne noe av frykten sin?!

SPRÅK OG LAYOUT:

Relativt store typer, og mange av oppslagene har bilder. Teksten er enkel.
Bokmål.

ALDERSTRINN:

6-9 år. Nybegynnerlesere.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Boka er gitt ut i Gyldendals serie Bokormen, som tilsier at det skal være en lettlest bok for nybegynnere. Det er allikevel et minus at dette handler om ei jente som nettopp har fylt 6 år, da disse bøkene oftest blir lest av litt eldre barn, kanskje 8-9 år.
Historien er ganske forutsigbar og enkel, uten de helt store poengene.
Illustrasjonene er greie nok, - fargesterke og klare.


BOK:
Roren, Tone Marie:
Karl & Alfakrøll
Illustrasjoner: Birgitta Sondresen
Eide, 2004. 156 s.
ISBN 82-514-0671-4. Kr 170,-

INNHOLD:

Karl, en seks år gammel gutt fra den nordlige byen Rasteby, får en dag besøk av et enestående lite datavesen som kaller seg selv Alfakrøll. Alfakrøll kan bevege seg utenfor datamaskinen. Hun kan fargelegge, tegne og skrive alt og overalt. Hun kan styre datamaskiner og snakke allverdens språk. Hun er usynlig for alle mennesker hun velger å ikke vise seg for. Hun finner på all slags sprell og liker godt å leke. Karl og Alfakrøll blir bestevenner.
Alfakrøll lager melkebarter som ikke vil la seg vaske bort på faren til Karl. Hun fargelegger katten til Fru Sivertsen, så den kommer på tv. Hun sender ut virus på flere datamaskiner fordi det er moro.
Hun gjør ugagn, men også mange gode ting. Hun skaffer for eksempel Frøken Engelsen en jobb som motedesigner hos motehuset Nina Ricci i Paris.
Alt dette oppstyret og mer til skaper blest om Rasteby, og turistene begynner å komme i flokker. Til slutt inviterer Alfakrøll kongen til Rasteby!
Og hvordan det går, leser du i boka.

SPRÅK OG LAYOUT:

Litt uinspirerende omslag.
God linjeavstand og lett leselig skrift.
Ok illustrasjoner i svart/hvitt.
Bokmål.

ALDERSTRINN:

Passer til høytlesning fra 5 år og egenlesning opp til ca 10-11 års alder.


BOK:
Sandberg, Kristin A.:
Verdens ondeste stemor
Damm, 2004. 124 s.
ISBN 82-04-10179-1.

INNHOLD:

Lennart går i 7.klasse. Foreldrene hans er skilt, men det syns han er helt ok. Han kan velge hvem han vil være hos til enhver tid, og han får god oppvartning både hos mor og far.
Men så inntreffer katastrofen: Pappa får seg kjæreste!! Lill! Hun er sannsynligvis den ondeste stemora i verden, tenker Lennart. Etter at Lill kommer inn i bildet, må Lennart plutselig være på faste tider hos mor og far, og dessuten skjer det store forandringer hjemme hos far. Der de tidligere hadde det striglet og ryddig, blir det nå slengt pusetøfler og hengt opp håndklær med hjerter på!
Lill prøver på alle måter å bli gode venner med Lennart, mens han på sin side bruker alle krefter på å bli kvitt henne. Her er det ikke noen snarlig løsning i sikte!

SPRÅK OG LAYOUT:

Lettlest og relativt kort bok. Delt inn i 19 kapitler.
Gode typer og luft på sidene.
Ingen illustrasjoner.
Bokmål.

ALDERSTRINN:

Passer for barn fra 10-11 år og ut ungdomsskolen.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Morsom, men også litt alvorlig og gjenkjennelig bok om det at foreldre finner seg nye kjærester.


BOK:
Simon, Francesca:
Rampete Robin
Illustrert av Tony Ross
Gyldendal, 2003. 95 s.
ISBN: 82-05-32413-1. Kr. 129,-

INNHOLD:

Rampete Robin er en motpol til lillebroren sin, perfekte Peter. Robin bestemmer seg for å være perfekt han også. Han velter ikke borgen Peter bygger, dekker bordet, sitter ordentlig og spiser pent. Når Peter til slutt tar over Robins rolle som bølle, kjefter foreldrene på Robin av gammel vane.
Når moren oppdager at Robin virkelig er perfekt lurer hun på om han er syk.
Robin hater å danse ballett og hører ikke på instruksene til frøken Pirouette. Under forestillingen må regndråpen Robin stå bakerst på scenen, bak et blad. Men Robin vil også delta aktivt. Han starter en bøffeldans og lager kaos på scenen, dermed blir han utvist fra ballettskolen.
I ferien blir Robin tvunget til å være med familien på telttur i et øsende regnvær. Mens resten av familien går tur, får Robin i oppgave å sanke ved til bålet. Tørre teltplugger fra hele campingplassen er vel godt egnet?

SPRÅK OG LAYOUT:

Morsomme illustrasjoner i sort/hvitt.
Bokmål.

ALDERSTRINN:

Passer best i alderen 7-10 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Morsomt og lettlest.
Humor på barns premisser!
Det foreligger etterhvert en hel serie med bøker om Rampete Robin.


BOK:
Snildal, Jenny Ødven:
Serafel
Illustrert av Grethe Hveding
Lunde, 2004. 70 s.
ISBN: 82-520-4720-3

INNHOLD:

Kristine med kallenavnet ”Kris” er snart 7 år. Bestefar kaller henne Kris fordi han mener man ikke kan hete Kristine og spille fotball. Kris’ farmor er kristen og snakker om Jesus og englene i himmelen. Farmor forteller om Jesus som kan hjelpe til med alt. Av og til kommer en engel til jorda for å hjelpe dem som er i vansker, sier farmor.
Kris får en lillebror som tar over det fine rommet hennes. Dessuten skriker han støtt.
Kris får en tøyengel i butikken til sydamen Mathilde. Kris fantaserer om at engelen Serafel kan snakke. Serafel er hennes gode hjelper. Kris leter stadig etter Jesus, farmor har jo sagt at han finnes. Da Kris ikke finner Jesus på onsdagsklubben en gang, blir hun oppgitt.
Kris’ venn, Espen, blir truet for penger av en eldre gutt, Tobben. Kris tømmer sparebøssa si og stjeler penger fra lommeboka til foreldrene for å hjelpe Espen. Det viser seg at Tobben igjen blir presset for penger av noen eldre gutter.

SPRÅK OG LAYOUT:

Stor skrift og kapitler. Lett å lese.
Sort/hvitt-illustrasjoner.
Nynorsk.

ALDERSTRINN:

Passer best i alderen 6-10 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Tema: lesevansker, stjeling, mobbing, tro/tvil, søskensjalusi.
Belyser litt vel mange problemfylte temaer på en gang. Alt blir overfladisk og lettvint.


BOK:
Stark, Ulf:
Da mamma var indianer
Illustrert av Matti Lepp
Oversatt av Kjersti Scheen
Gyldendal, 2004. 28 s.
ISBN: 82-05-33178-2. Kr 169,-

INNHOLD:

Ulf kjeder seg en sommerdag, og vil ha oppmerksomhet av de voksne. Mamma er opptatt av klesvasken, pappa av kryssord. Så ser Ulf en måkefjær i gresset og bestemmer seg for å bli indianer.
Mamma tar pause fra stekeosen ved komfyren og blir med Ulf på indianer-leken.

SPRÅK OG LAYOUT:

Fargeillustrasjoner.
Bokmål.

ALDERSTRINN:

Passer best for små barn opp til og med 8 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Billedbok.


BOK:
Wedding, Frank Miguel:
I aller siste sekund
Redigert av Jon Ewo
Omnipax, 2003. 167 s.
ISBN 82-530-2595-5. Kr. 138,-
Serie: Trash Bazooka

INNHOLD:

Kjell Ivar Hansen er en tilsynelatende helt vanlig gutt som lever sammen med familien sin. Men det siste året har han også vært stuntpilot for den topphemmelige organisasjonen "Føderasjon den Frie Klode", en organisasjon som tar seg av jordas kontakt med andre intelligente vesener i universet, og trår til dersom jorda er i fare.
I en skoletime får han plutselig en hasteinnkalling. Han må komme straks, det gjelder liv!
Kjell bruker den hemmelige rømningsveien til romstasjonen Kringla, der organisasjonen holder til. Oppdraget dreier seg om å få hentet ut to av vennene hans som har blitt sittende fast i et sort hull. Jageren de sitter i er i ferd med å brytes ned av krefter fra det sorte hullet.
Det er et svært vanskelig og farefullt oppdrag Kjell har fått denne gangen!

SPRÅK OG LAYOUT:

Teksten er krydret med rare, og til dels vanskelige ord som forfatteren har laget. Ellers en grei og lettlest tekst.
Bokmål.

ALDERSTRINN:

Passer for lesere i 10 - 12 års alderen.

ANDRE OPPLYSNINGER:

En bok som nok kan fange opp og fungere godt for de som vanligvis ikke leser bøker, kanskje især gutter.
Omslaget kan appelere til de som liker tegneserier.BOK:
Wegelius, Jakob:
Esperanza
Illustrert av forfatteren
Oversatt av Klaus Hagerup
Mangschou, 2005. 138 s.
ISBN 82-91948-25-9

INNHOLD:

Halidon, en liten fyr med et apelignende utseende, livnærer seg som gateakrobat syklende på en etthjuling og sjonglerende med baller. Halidon føler seg beglodd pga. sitt spesielle utseende, og vil helst være alene.
Han bor hos kapteinen. Halidon traff kapteinen den gang han var teaterdirektør – og Halidon ble tatt opp som artist i teateret hans. En kveld Halidon kommer hjem er kapteinen borte. Halidon blir bekymret og drar ut for å lete etter ham.

SPRÅK OG LAYOUT:

Mellomstor skrift. Kapitler.
Sort/hvitt-illustrasjoner.
Bokmål.

ALDERSTRINN:

En stillferdig fortelling som passer både for barn og voksne.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Historien har lite ytre handling, og det kan gjøre den litt vanskelig tilgjengelig for barn.