Bokgløtt

Utgitt av Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Frohde, Liv: Drømmedag for King

Illustrert av Tania Kjeldset
Gyldendal, 2002. 136 s.
Serie: Bokormen
ISBN: 82-05-30516-1. Kr. 149,00

INNHOLD:

Ina, Ingrid og Ida er tre venninner som går i samme klasse. Sammen finner de på mye rart. Alle misliker de den lokale kjøpmannen, Olsen, fordi han er veldig sur og alltid mistenksom når de er inne i butikken.
En dag skjer det et ran i butikken, og etter det kjøper kjøpmann Olsen seg en hund, en stor schæfer som han kaller King Kong. Han ser veldig skummel ut, men Ina er ikke redd. Hun vinner hundens tillit, og de to blir veldig gode venner.

Ina og vennene synes synd på King fordi han står bundet ute i bakgården hele dagen, alle dagene i uka. Etter hvert tenker de ut en plan. De vil gi King en drømmedag på landet! Så en søndag når Olsen er bortreist, "kidnapper" de hunden og tar ham med seg ut til onkelen og tanta til Ina. Her får King lov til å springe fritt rundt, får god mat – han kan ikke ha det bedre!
I mellomtiden blir butikken til Olsen ranet på nytt, og Olsen vil bli kvitt bikkja. Det ender opp med at onkelen og tanta kjøper King, og han kan leve lykkelig i sitt nye hjem og kun ha drømmedager foran seg...

SPRÅK OG LAYOUT:

Boka har god, leselig skrift, er inndelt i kapitler og har sort-hvitt illustrasjoner.
Den er lett å lese, og handlingen er kronologisk.

ALDERSTRINN:

Passer for barn fra ca 6 år.