Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Almond, David: Gåten Skellig

Oversatt av Erik Krogstad
Damm, 2001. 171 s.
ISBN 82-517-8485-9. Kr. 178,-

INNHOLD:

Michael og foreldrene hans har flyttet til et gammelt hus, absolutt et restaureringsobjekt. Dessverre blir den nyfødte lillesøsteren hans syk. Hun ligger mye på sykehuset, eller Dr. Død går ut og inn i huset deres. Foreldrene er selvfølgelig bekymret over søsterens sykdom, og Michael er mye overlatt til seg sjøl.
Dagen etter at de har flyttet til Falconer Road oppdager Michael en skikkelse som kaller seg Skellig i mørket bak pappeskene i den falleferdige garasjen. Er han et menneske eller et dyr? Eller en engel? Er han virkelig? Han likner mest på en stor fugl.
Michael og venninnen Mina får Skellig på beina ved hjelp av Kinamat, nr.27 og 53, vitaminer og øl. Skellig har levd på rester etter den gamle mannen som bodde i huset før, og 27 og 53 var hans favoritter.
Mina og Michael flytter Skellig til det tomme huset etter Minas bestefar.
Mina undervises hjemme av mora si, og er full av forakt for vanlig skole, men Michael tenker på venner og moro på skolen. Minas mor får datteren til å dempe seg litt. Imidlertid lærer Michael mye interessant hos Mina og moren hennes, blant annet å male.
Mens Michaels mor våker over sin syke lille datter, "drømmer" hun at det er en tynn mann med gamle klær i rommet. Michaels søster blir bra, de to vennene tar et siste møte med Skellig, og han er på vei til et annet sted der det er behov for ham.
Men hvem var Skellig? Det er ennå en gåte!

SPRÅK OG LAYOUT:

Kapitler, avsnitt og god linjeavstand.
Bokmål.

ALDERSTRINN:

Passer fra ca 10 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Dette er en lettlest og spennende bok, litt mystisk, for vi vet ikke helt hva vi leser om, men handlingen driver oss framover.
At Skellig forblir en gåte er bare bra!