Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Lindboe, Karin Kinge: Solkvinnens flamme

Aschehoug 1998. 175 s.
ISBN 82-03-24233-2. Kr 198, 00

INNHOLD:

Blanka har bare ett øye igjen. Det andre har Tamika revet ut med bare hendene. Forhatte Tamika. Tamika som ble drept for ugjerningen. Samme dag som barnet til Gor og Slava kom til verden.
Blanka er leder for flokken i dette steinalder/fantasy-miljøet, og alle frykter henne. Alle unntatt Syr, Gors og Slavas datter. Den lille familien har en hemmelighet de har klart å skjule for Blanka. En hemmelighet som kan koste Syr livet om Blanka oppdager den. En hemmelighet som knytter sammen Tamikas skjebne, Blankas øye, og Syr. Blankas synske evner og dype mistenksomhet fører henne på sporet, og Syr er i fare.

SPRÅK OG LAYOUT:

Korte setninger og god linjeavstand.

ALDERSTRINN:

Fra 13 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Litt uoversiktlig i begynnelsen, med vekslende synsvinkel og mange personer å holde rede på. Så snart leseren er orientert om bakgrunnen blir historien uhyggelig spennende og svært velskrevet. Hat og kjærlighet gjennomsyrer alt, sterke drifter driver fortellingen framover.
Miljøet minner om steinalder, men kan like gjerne være et nyere jaktsamfunn eller en oppdiktet verden lik vår egen. Flokken bor i telt laget av kraftige huder, jakter med spyd i tillegg til pil og bue, og har hunder som husdyr.
Blanka har overnaturlige evner, men ikke mer enn vi kan godta som realistisk.