Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Orvik, Anne Marie Bredvei: En drøm i gave

Lunde 1998. 100 s.
ISBN 82-520-3956-1. Kr.98,00
Serie: Svalen

INNHOLD:

Fire jente i 12-årsalderen har en klubb de kaller "Svalen" De har hatt basar, og pengene har de sendt til en misjonær de kjenner i Afrika. Gjennom en konkurranse i et ukeblad får de mulighet til å reise på besøk til Afrika sammen med en journalist. Misjonær Kirsti møter dem på flyplassen, og så drar de ut på landsbygda til misjonsstasjonen. Der treffer de en jevnaldrende gutt som heter Bjørn. Sammen får de være med Kirsti til en landsby hvor misjonærene har et utviklingsprosjekt. Bjørn får øye på Abo, en gutt han kjenner fra skolen. Hvorfor er Abo hjemme i landsbyen sin når skolen ikke har ferie?
Neste dag kommer en fra landsbyen syklende til misjonsstasjonen og spør etter Abo som har rømt hjemmefra. Kirsti oppdager at pengene jentene samlet inn er stjålet.
Abo oppdages av en av jentene der han ligger gjemt under en presenning i garasjeskuret på misjonsstasjonen. Han forteller at faren har bestemt at han må slutte på skolen. Familien har lite penger, og faren trenger Abo`s hjelp ute på åkeren. Men Abo vil så gjerne fortsette på skolen og så gå videre på college. Han innrømmer å ha tatt pengene, men angrer seg og ønsker å legge dem tilbake. Bjørn og jentene hjelper ham. De bestemmer seg for at pengene deres skal gå til Abos skolegang. Så hvis faren hans bare vil gi ham lov, kan Abo fortsette på skolen.
Alt ordner seg, og jentene reiser glade og fulle av inntrykk tilbake til Norge.

SPRÅK OG LAYOUT:

Bokmål.
Korte kapitler og mange avsnitt.
Relativt små typer.

ALDERSTRINN:

Fra 9-12 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

"En drøm i gave" er en hyggelig og lettlest bok, om enn noe forutsigbar!
Hendelsene rundt Abo gir boka både alvor og en viss spenning. Noe å tenke på og noe å snakke om.

Boka er nummer fire i serien "Svalen" som består av følgende titler:

  1. Eli og aldri-tingene
  2. Lives store lille hemmeligheten
  3. Onsdag klokken seks, Maria
  4. En drøm i gave