Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Nitteberg, Bjørn: Hjerteblomsten

Illustrert av Svein Arild Berntsen
Orkana 1998. 51 s.
ISBN 82-91233-32-2. Kr.167,00

INNHOLD:

Susanne og Ivar på 12 og 9 år er blitt utsatt for seksuelle overgrep av to voksne menn. Det blir rettsak. Under rettsaken opplever de imidlertid å ikke bli trodd, og overgriperne går fri.
Nå er de på vei med fly fra Nord Norge. De skal tilbringe sommerferien på stølen hos mormor i Valdres. De skal slappe av et sted ikke alle vet om det fryktelige som har hendt dem. Tro om de treffer noen av vennene fra forrige gang de var i Valdres? Det er tre år siden nå.
Ivar og Susanne har det fint sammen med besteforeldrene på fjellet. Susanne går mye med mormor og Ivar med bestefar. Jevnaldrende venner får de også.
Ivar og Susanne er ofte i oldemor stua, den gamle stua nede ved vannet. Mormor fortalte dem om oldemor som også hadde vært budeie der oppe. En natt skal de to overnatte der oppe. Inni en salmebok finner de et brev som oldemor har skrevet. Der forteller hun om Hjerteblomsten hun fant en gang hun var liten. Hun har aldri funnet stedet igjen, men nå vil Ivar og Susanne prøve! De finner tre hjerteblomster som de presser og sender til overgriperne og dommeren. For den som tar i Hjerteblomsten må alltid tale sant.

SPRÅK OG LAYOUT:

Store typer. God linjeavstand.
Illustrasjoner i sort/hvitt.
Lettlest. Bokmål.

ALDERSTRINN:

Fra 9 år

ANDRE OPPLYSNINGER:

Dette er en alvorlig og viktig bok som skildrer et vanskelig tema fra barnets side. Den er alvorlig, men slett ikke uten håp.
Tanker og følelser beskrives på en fin måte.
Anbefales.