Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Dæhlie, Bjørn: God på ski

fortalt til Dag Heyerdahl Larsen
Gyldendal Tiden, 1998. 79 s.
ISBN 82-478-0382-8 Kr. 169,00
Faktabok

INNHOLD:

Bjørn Dæhlie deler sine ski-kunnskaper og sportsminner med unge lesere. I korte avsnitt forteller han bl.a. om sport og lek fra guttedagene, om skihopping i bakken like ved, stoltheten over den første hopphjelmen, de første ordentlige hoppskiene, kunsten å snekre en flott premiehylle når du bare har to små fingerbøl av noen pokaler. Årene går, og han kutter ut hoppingen til fordel for langrenn, og det var ikke den dummeste avgjørelsen han kunne tatt. Videre kommer små glimt fra landslagsliv både i løypa og på hotellet, treningstips og utstyr, og høydepunkter fra tv-serien "Gutta på tur".

SPRÅK OG LAYOUT:

Brede marger og god avstand mellom linjene gir et ryddig bilde og en innbydende bok. Enkelte gode råd som "Bjørn Dæhlies skiturmarsipan", "Pilking" og "Støvler" er tatt ut av den vanlige teksten og plassert i egne rammer markert med "tips!".
Generelt korte avsnitt med egne overskrifter.
Mange bilder.

ALDERSTRINN:

Fra hvor små de nå er når de begynner å fatte interesse for Bjørn Dæhlie og langt oppover!

ANDRE OPPLYSNINGER:

Boka er morsom og underholdende, med mange gode råd, men uten stikkordregister er det ikke lett å finne dem. Tipsrammene gjør det noe enklere å finne fram, men mye nyttig ligger i hovedteksten uten å bli uthevet.
"God på ski" er andre bok i Gyldendal Tidens sportsserie for barn og unge, der kjente og dyktige idrettsutøvere gir råd og tips om idretten sin. "God på ski" er en flott og fengende biografi om Bjørn Dæhlie, mer enn en lærebok om skigåing, trening eller skileik, og så lenge man har det klart, er boka en opplevelse som trygt kan anbefales.