Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Sem, Gunnar: På flukt i fremmed land

Gyldendal Tiden, 1998. 165 s.
ISBN: 82-478-0322-4. Kr.179,00

INNHOLD:

Året er 1666. Seksten år gamle Daniel er arbeidsgutt hos onkel Peder i Larvik. Daniel får tilbud om å bli med et av de hollandske skipene til Amsterdam.
Han skal ta med seg tegninger av et handelsskip til en kjøpmann som onkelen handler med. Sjøkrigen herjer mellom England og Holland.
Daniels skip blir overmannet og mannskapet, inkludert Daniel, blir tatt til fange. Daniel havner i en engelsk fangeleir. Her får han hjelp av den mystiske leirgutten Charles til å flykte. De beveger seg til fots mot London. Underveis oppdager Daniel at Charles er ei jente. Charles innrømmer at hun er Charlotte og egentlig en rikmannsdatter fra London. Foreldrene døde under pesten som herjet London. Dermed ble hun enearving til et stort gods. Farens fetter skjønte at hvis han tok Charlotte av dage ville han få ennå mer makt og rikdom. Derfor er Charlotte forkledd og på flukt. En leiemorder er sendt ut etter Charlotte. Ved å reise til London og oppsøke farens advokat vil hun være i sikkerhet.
Leiemorderen klarer nesten å fullføre oppdraget sitt underveis, men det ender med at leiemorderen blir drept av en hest med vogn. Endelig kommer de frem til London og farens advokat. Farens fetter kidnapper Charlotte for å kreve løsepenger av advokaten. Det bryter ut bybrann og Daniel redder Charlotte i siste liten. Forelskelsen blusser opp og Daniel og Charlotte vil gifte seg. Men først må Daniel til Holland for å fullføre oppdraget sitt.

SPRÅK OG LAYOUT:

Mellomstor skrift. Kapitler.
Bokmål. Lett å lese.

ALDERSTRINN:

Passer fra 11 år og oppover.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Det er godt driv i handlingen.
Boka er spennende, men forutsigbar.
Gir bl.a en viss innsikt i 1600-tallets England.