Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Sverdrup, Kari: HIP

Gyldendal Tiden 1998. 181 s.
ISBN 82-478-0321-6

INNHOLD:

Hanne Irene Pettersen kaller seg HIP for å vise verden at det er ikke synd på henne selv om hun er noe funksjonshemmet. Hun har jobbet hardt hos logopeden og fysioterapeuten og kan klare seg bra for det meste, men hun har vanskelig for å tro at gutter kan bli glad i henne. Derfor holder hun seg mye hjemme hos Mamma og Simen, den lille halvbroren hennes. Pappan hennes døde for lenge siden. Mamma giftet seg igjen med Pappa til Simen, men har siden skilt seg fra ham.
Rune flytter inn hos sin bestemor, en nær nabo til HIP som bor på en gård det er mening hun skal overta når hun bli voksen. Rune er en kjekk gutt og er visst interessert i HIP.
Mattias, fetter til HIP, bor på nabogården. Han har alltid vært som en bror for HIP. Guttene tar HIP med seg på kino og diskotek inne i byen og HIP  klarer å danse med Rune. Men hun blir redd når hun synes hun gjenkjenner Eirik, pappa til Simen som hun har all grunn til å være redd for.
På hjemveien blir de utsatt for et vanvittig forsøk på å dytte bilen til Mattias utenfor veien. Flere skumle ting skjer etter hvert, samtidig som vi lærer mer om HIP's oppvekst og ikke minst om forholdet til stefaren.
Han var voldsomt sjalu på HIP, særlig etter at Simen ble født. Omsider skjønner vi hvorfor Eirik måtte forlatte hjemmet. Samtidig er Eiriks nærvær igjen meget farlig for HIP.
Etter et spennende og  dramatisk høydepunkt i boken blir alt bra og HIP kan tro på seg selv og ikke minst på Rune, igjen.

SPRÅK OG LAYOUT:

Mellomstor skrift. Bra med kapitler og avsnitt.
Lett å lese.
Bokmål

ALDERSTRINN:

Fra 12 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Både en spennings- og kjærlighetsroman.
Samtidig beskrives hvordan en funksjonshemmet ungdom etter hvert klarer å takle livet sitt.