Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Pohl, Peter: Men jeg glemmer deg aldri

Gyldendal Tiden 1998. 162 s.
ISBN 82-478-0213-9. Kr. 185,00

INNHOLD:

Jørgen blir kjent med Missan, en collier, og matmora hans Margareta nede i Centrum. Missan er Jan-Olofs hund. Jørgens mor lar ham gå for lut og kaldt vann. Jørgen begynner å passe Missan, og vanker dermed etterhvert  i familien Greens hus. Margareta, Jan-Olofs mor, prater og ler, og får Jørgen til å føle seg vel. Det er en herlig vår.
På en av turene med Missan blir Jørgen kjent med Rosalie som bor i et gammelt hus nede i veien. Rosalie vil imidlertid  ikke fortelle Jørgen hvem hun er. Hun er ikke god å bli klok på.
Jørgen har ingen venner; for hvordan kan han ta med venner hjem? Der er det bare kjefting, en full mor og tilfeldige "onkler". Men nå er han sammen med Rosalie og Missan hver dag.
En dag blir Jørgen spurt om hun kjenner ei jente på et foto. Jenta heter Rosalie. Men hvorfor leter de etter henne? Da Rosalie  hører om dette, blir hun helt fra seg.
I ferien flytter Jørgen inn i Familien Greens hus for å  passe Missan og der hører han på radio at en gangster har drept kona si, og nå leter politiet etter barna. Barna er Rosalie og broren, de er tvillinger. Broren er utviklingshemmet som følge av farens mishandling, og selv er Rosalie incestoffer.
Jørgen treffer aldri Rosalie igjen.
Familien Green kommer hjem, og Jørgen fortsetter å bo der. Mora hans skjønner ikke at noen vil ta seg av en "sånn unge". Jørgen har det fint; men Rosalie glemmer han aldri. Han finner en lapp i huset der hun bodde: Jørgen glem meg! Det gjør ikke Jørgen!

SPRÅK OG LAYOUT:

Kapitler og avsnitt.

ALDERSTRINN:

Fra 12 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

En godt skrevet bok om omsorgssvikt.
Denne såre historien har også et element av spenning i seg.