Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Knutsen, Per: Jentekrigen

Cappelen, 1998. 108 s.
ISBN 82-02-17898-3.

INNHOLD:

De tre søsknene Anja (15), Hilde (13) og Tom (8) skal være alene hjemme en helg mens foreldrene er i bryllup.
Mor er bekymret for hvordan det skal gå, for Anja og Hilde er fæle til å krangle, men alle barna forsikrer mor om at det kommer til å gå bra.
Men straks foreldrene har dratt begynner Anja å terrorisere Hilde.
Til slutt får Hilde nok, og hun pønsker ut en hevn. Om natten sniker hun seg ut og bort til venninnen sin og forteller hva hun har vært utsatt for. Hun gjør historien langt verre enn den er, og avslutter med at Anja har truet med å drepe henne, og at Tom er i stor fare.
De mobiliserer flere venninner, utstyrer seg med brekkjern og andre våpen, og drar til huset. Hilde går inn, og overhører Anja i en telefonsamtale der hun viser at hun er fortvilet over sin egen ondskap, og at årsaken skriver seg fra en episode fra barna var små og som Hilde ikke kan huske.
Hilde angrer og vil avblåse hele hevnaksjonen, men venninnene er i full gang med å ta Anja. Plutselig er politiet der, Tom har blitt redd og ringt, men Hilde bortforklarer det hele. Politiet drar, og mor og far kommer hjem. Alle barna forsikrer dem om at alt har gått bra mens de var borte, og vi forstår at alt vil fortsette som før.
Til slutt i boken får vi historien om det som skjedde for flere år siden og som er årsaken til at sjalusi og hat har fått vokse seg så stort hos Anja.

SPRÅK OG LAYOUT:

Lett språk
Store typer.

ALDERSTRINN:

Passer fra ca 12 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

En skremmende bok om søskens hat til hverandre. Både hat og fortvilelse er godt skildret.