Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Hagerup, Klaus: Markus og jentene

Aschehoug 1997. 184 s.
ISBN 82-03-24206-5. Kr. 185,00

INNHOLD:

I bok nummer to om Markus Simonsen dreier det meste seg om hans begeistring for og tilnærming til det annet kjønn. Markus er forelsket i alle jentene i klassen, en etter en. Dette bekymrer ham, han er antagelig "nymfomann" Men hvordan kommer man egentlig i gang? Det er kameraten Sigmund som må holde orden på alle forelskelsene for ham.
I jakten på øyeblikkets utkårede er de hverandres beste venn og fiende.
Etter mye viderverdigheter ender det opp med at Mona og Sigmund blir kjærester, mens Markus og Ellen Christine bare er gode venner. Alle fire er i klubben "Firkløveret" der de har det flott hele vinteren helt frem til 14.april:
Da sitter den skjønne Alexandra i klassen, og Markus blir hardt angrepet av forelskelse igjen. Hele klubben vil hjelpe han med å få draget på Alexandra. Det ender med at de starter teatergruppa "Shakespirene", der Sigmund er sjefen godt hjulpet av lærer Waage. Markus skal egentlig spille ammen i Romeo og Julie, men må også øve inn Romeo. Alexandra skal spille Julie og Sigmund skal spille Romeo. Der er imidlertid meningen at han skal bli syk slik at Markus må steppe inn og slik få kysset den skjønne Alexandra.
Det blir sykdom og forviklinger hele tiden og forestillingen blir nesten en skandale. Men det ender opp med at Markus og Ellen Christine spiller det kjente paret, og faren til Markus er ammen. Forestillingen blir tross alle viderverdigheter en suksess.
Etter Romeo og Julie forestillingen får Markus brev fra 14 jenter. Kjærligheten er et renn!!

SPRÅK OG LAYOUT:

Kapitler og avsnitt. Mellomstore typer og god linjeavstand.

ALDERSTRINN:

Passer for alderen 11-15 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Emne: Kjærlighet / Pubertet / å bli voksen / Forelskelse
Lettlest og humoristisk. En morsom bok å lese høyt!

Boka er en fortsettelse av "Markus og Diana" og fortsetter i "Markus og den store fotballkjærligheten"