Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Aspeli, Widar: Snøstorm

Cappelen, 1998. 159 s.
ISBN 82-02-18234-4. Kr. 198,00

INNHOLD:

Elin og Jørn er på hytteferie på Beitostølen i påsken sammen med Trude og Audun som også er med i bandet deres Ekspress. De skal kombinere øving til den store landsmønstringen i Trondheim med skiferie og snøbrettkjøring.
Beitostølen yrer av liv, og det er arrangementer som skal trekke ungdom. Det er også rusmidler av forskjellige slag i omløp.
Audun får kontakt med en som kaller seg "Skredderen" og som selger "bygdebrygg". Han kjøper en flaske som han selv drikker mye av.
Parallelt med at vi følger Ekspress-ungdommen, hører vi om en kvinne som blir funnet død i en hytte og transportert med snøscooter ut i fjellet. Her dumpes hun slik at det skal se ut som hun er blitt tatt av et ras. Hun blir meldt savnet, og leteaksjon settes i gang.
Samtidig har lensmannen blitt klar over at det er en del ecstasy-liknende rusmidler i omløp. Den døde kvinnen er journalist og har skrevet om de nye rusmidlene for ungdom. Det kan se ut som hun har brukt stoffene selv også.
Ekspress-ungdommene legger ut på en skitur og blir overrasket av snøstorm. De må grave seg ned, og finner den døde kvinnen som er blitt dumpet der. Audun er dårlig og har hallusinasjoner p.g.a. det han drakk kvelden før. De blir funnet, og på den store ungdomsfesten lørdag snører nettet seg sammen rundt "Skredderen".
Under en vill snøscooterjakt innover fjellet blir han tatt av et snøras og omkommer.

SPRÅK OG LAYOUT:

Boka er delt inn i kapitler og avsnitt. Vi følger flere handlinger parallelt i boka; noe som skrur opp tempoet og øker spenningen.

ALDERSTRINN:

Passer fra ca 13 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

Dette er den tredje boka i serien om Jørn og Elin. Aspeli skriver krim for ungdom, og jeg synes dette er spennende, velkomponerte og gode alternativer til mye av det dårlige som bys ungdom innen denne genren.
Bøkene formidler gode holdninger uten å bli moralistiske.
Alle tre bøkene er preget av et høyt tempo.

Serien består av titlene:

  1. Ekspress
  2. Streifskudd
  3. Snøstorm
  4. Brekkstang