Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

Anmeldelse av
Linde, Heidi: Myggstikk

Gyldendal Tiden 1998. 121 s.
ISBN 82-478-0262-7. Kr.169,00

INNHOLD:

Ti år gamle Milly er på ferie hos faren sin i Stockholm, men hun liker ikke alle forandringene som har skjedd med ham. Han har fått moteklær og skjegg og bor sammen med Britt og hennes datter Renate. Renate er bare sammen med venninnen Ulrika og hun liker ikke Milly.
En natt ligger Ulrika over hos Renate, og de ligger og småprater med hverandre. Milly kan høre alt de sier, for hun later som om hun sover. Renate forteller at hun har sett på nyhetene at det kommer en insektinvasjon til Norge og at det da blir farlig for barn å bade i vannet. Dette skremmer Milly.
Milly sier til faren sin at hun vil reise. Han blir naturlig nok lei seg, men sender henne med fly til onkel Leo. Onkel Leo er morens tvillingbror og bor i et nytt hus ved sjøen. Milly og onkel Leo forbereder stort bursdagsselskap for Leo og moren som fyller tretti år.
Milly blir kjent med Jo, en gutt som har skeiv fortann og så mange myggstikk at det nesten er rekord. Hun blir med Jo til Eriksen som lukter vondt og hater barn. Der henter de kaniner som Jo`s foreldre skal selge i dyrebutikken. Etter en del viderverdigheter, rømmer hun sammen med Jo i en robåt. De ror ut til en øy, der skal Jo vise henne en hemmelighet.
De krabber inn i en grotte, der viser Jo henne to gullringer som det står: "Din for alltid. Arthur og Fiona 1975" inni. Fiona var Eriksens kjæreste, men hun er død nå. De blir enige om at dette skal være en hemmelighet og reiser hjem.
På hjemveien blir Milly veldig glad; hun får sitt første MYGGSTKK.

SPRÅK OG LAYOUT:

Boka er delt opp i kapitler , lett å lese og har god skrift.

ALDERSTRINN:

Bokas hovedperson er 10 år.
Passer for barn fra 9 til12 år.

ANDRE OPPLYSNINGER:

En trivelig sommerbok som på mange måter handler om "alt og ingenting"