Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

BOK:

Osland, Erna
Ivar Aasen - ei historie om kjærleik.
Samlaget 1996. 63 s
Illustrert av Arild Midthun.
ISBN 82-521-4766-6 Kr.168,00
INNHOLD:
Dette er historien om Ivar Aasen i tegneserieform. Boka forteller om Ivar Aasens liv fra vugge til grav. Om hvordan han som liten mister foreldrene sine som etterlater seg syv søsken og en snusdåse i sølv. Om bestevennen Sivert og bøkene i hjemmet hans, om hvorledes det eneste Ivar vil er å lære lese for å bli lærer, og om tida som huslærer på Herøy og kjærligheten til tjenestejenta Berte. Siden kom det andre arbeidsplasser med andre jenter. Men den store kjærligheten for Ivar var kjærligheten til språket. Boka forteller om språkreisene hans, om kjente mennesker han treffer på sin vei og om nynorskens fremmarsj.
SPRÅK OG TYPOGRAFI:
Lett å lese. Nynorsk.
Tegneserien er i sort/grått/brunt, og kan virke noe triste. De understreker imidlertid den tidsepoken og det miljøet boka henter stoffet sitt fra.
ALDERSTRINN:
Passer fra 11/12 år og oppover.
ANDRE OPPLYSNINGER:
Boka anbefales til lærere, og egner seg godt som tilleggslitteratur både i norsk og historie. Dette er en fin bok som gir deg lyst til å "bli kjent med" en litt grå og kjedelig person - nemlig Ivar Aasen. Boka gir også et godt tidsbilde, og man får innblikk i hvorledes de hadde det på den tida både med bolig og klær.