Bokgløtt

Utgitt av Skoleetaten i Porsgrunn og Porsgrunn bibliotek

BOK:

Cross, Gillian
Ny verden
Eide 1996. 196 s.
ISBN 82-514-0499-1 Kr. 190,00
INNHOLD:
Miriam skal få være med å prøve ut et nytt, virtuelt spill. Stuart skal være Miriams medspiller i spillet, de skal løse utfordringene i spillet sammen. Miriam har aldri møtt Stuart, men hun får se ansiktet hans via en skjerm ved spillets begynnelse. Hun får streng beskjed om å ikke snakke med andre om spillet, - heller ikke møte Stuart når de ikke spiller. Men, når Stuart og Miriam tar skrittet ut i "Ny verden", blir hver bevegelse de tar overvåket. Etterhvert som spillet fester grepet blir Stuart og Miriam klar over at noe eller noen spiller på deres redsler og fobier, og bruker dette mot dem. Dette fører til at spiller kontrollerer dem også når de ikke spiller.
På sidelinja sitter gutten Will og overvåker det hele. Med sin datakyndighet klarer han å bryte seg inn i spillet - og ødelegge for Miriam og Stuart.
Hesketh, som har utviklet spillet, er fast bestemt på at prøvene skal bli en suksess. Det er også spillprodusenten som har invistert flere titalls-millioner i "Den nye verden" - prosjektet.
I takt med problemene som dukker opp i spillet, føler Miriam og Stuart også for å ta kontakt utenfor. Will finner ut hvem som er "åndene" i spillet, og har ikke samvittighet til å være ekle mot dem lenger. De møtes alle tre - og finner ut at de må gjøre alt for å stoppe spillet slik at det ikke slippes ut på markedet.
SPRÅK OG TYPOGRAFI:
God, leselig skrift. Kapittelinndeling.
Grei å lese. Bokmål.
ALDERSTRINN:
Passer for ungdomstrinnet.
ANDRE OPPLYSNINGER:
Boka er spennende. Den er veldig aktuell i tiden -
med virtuell virkelighet som tema.